søndag den 19. juni 2011

Fly København-Stockholm

Her til eftermiddag har vi kigget efter flybilletter København-Stockholm og retur. Vi er udelukkende på jagt efter direkte flybilletter, naturligvis, da der må være ret mange daglige flyvninger direkte mellem de to skandinaviske hovedstæder.

Flybilletterne vi har kigget på er med udrejse den 21. august og hjemrejse 1 uge senere den 28. august. Det vigtigste for os er prisen og rejsetidspunkterne. Komfort og super service er knap så vigtigt når flyveturen ikke er længere end 1 time.

Fly København-Stockholm
Norwegian.dk
Pris: 651 kr.
Rejsetid: 1:10 time
Afrejse København: Kl. 9:50
Afrejse Stockholm: Kl. 14:25 el. 19:25
Flyselskab: Norwegian

SAS.dk
Pris: 935 kr.
Rejsetid: 1:10 time
Afrejse København: Kl. 11:25, 14;20 el: 21:00
Afrejse Stockholm: Kl. 6:20,  16:15, 18:10 el. 20:35
Flyselskab: SAS

Hvis I skal med fly København-Stockholm står valget ml. Norwegian og SAS. Norwegian tilbyder den billigste flybillet til kun 651 kr, mens den billigste flybillet med SAS koster 935 kr.

Umiddelbart er Norwegian altså ca. 300 kr. billigere - dog skal I være opmærksomme på at det hos Norwegian koster 60 kr. ekstra pr. vej for 1 stk. ind-checket bagage op til 20 kg. Da SAS samtidig tillader 1 stk. gratis bagage op til 23 kg., betyder det at prisforskellen lynhurtigt bliver reduceret med 120 kr.

På så kort en tur har vi ingen præferencer for ét af de to flyselskaber, men vil helt klart lade de tilgængelige rejsetidspunkter afgøre hvilket at de to flyselskaber vi vælger. Til ovenstående priser tilbyder SAS lidt flere rejsetidspunkter både ud og hjem, men til vores ferieformål, passer Norwegians egentligt meget fint, så dem ville vi sandsynligvis vælge i vores eget lille tilfælde.

fredag den 17. juni 2011

Renere Luftfart: Virgin America's Effektive Biobrændstof Motorer Skal Over Atlanten

Branson Støtter Stadigvæk Brugen af Biobrændstoffer
Virgin America, et selskab, der har rapporteret om sin egen udledning af drivhusgasser siden 2009 - har bestilt super brændstofeffektive motorer fra CFM International til en værdi af 1400 millioner dollars, annoncerede selskaberne onsdag. Overgangen til mere energivenlige motorer skal hjælpe med at holde energiomkostningerne nede, og reducere de negative miljøpåvirkninger fra luftrejser med Virgin America, som virksomheden tredobler størrelsen af ​​sine flåder, som lovet tilbage i januar.

Ifølge en fælles pressemeddelelse fra virksomhederne, vil CFMs LEAP Engine sidde på 30, helt nye Airbus A320-fly der forventes leveret til Virgin America i 2016, og CFMs 56-5B-motorer vil drive 30 af Virgin America nuværende-udgave af Airbus A320-line flyene.


For at markedsføre aftalen, har CFM Engine og dets moderselskaber GE og SNECMA, accepteret at købe CO kvoter via Carbonfund.org for de første 5.000 flyvninger der bookes på Virgin America Online, efter offentliggørelsen. Virgin America kastede et en-dags billet salg med i puljen.


Virgin America hævder, at ved at parringen af A320neo og LEAP-motoren, vil det give 15 procent bedre brændstoføkonomi og 50 procent større reduktioner i NOx-emissioner, over niveauer som miljølovgivningen kræver i dag. Virksomhederne forventer også, at det vil spare $ 1,9 millioner pr. fly pr. år i omkostninger til brændstof ved de nuværende brændstofpriser.


Det er værd at bemærke, at mens flyselskabet satser på effektiv teknologi, har det også investeret i biobrændstoffer. Selskabet testede sin første fly med lidt biobrændstof i 2008 (som TriplePundit rapporterede dengang).


Sir Richard Branson, den verdenskendte grundlægger af ​​Virgin-koncernen, støttede også Gevo et biobrændselsfirma, der blev børsnoteret i februar. Virgin planlægger at bruge mindst ti procent drop-in biobrændstoffer, eller plante-baserede brændstoffer, der arbejder med eksisterende motorer, senest i 2020.


Boeing Going til Paris på Camelina-baserede biobrændstoffer


Jet biobrændstoffer fremstillet af Honeywell UOP fra en non-food afgrøde, camelina planter, vil drive et Boeing 747-8 på vej til Paris Air Show den 20. juni. Selskaberne annoncerede deres planer i dag, mens medlemmer af det Amerikanske Senat blev presset til stoppe tilskuddet til ethanol og den amerikanske Fødevareminister Tom Vilsack kørte en kampagne for at beholde subsidierne, der indbringer penge til landbrug store og små.


Boeing flyet vil ikke anvende majs-ethanol, naturligvis, men en blanding af 15 procent camelina-baseret biobrændstof, blandet med 85 procent petroleum jetbrændstof, som er det traditionelle flybrændstof (aka Jet A). Boeing piloterne Keith Otsuka og Rick Braun, har sammen med Cargolux pilot Sten Rossby vil sidde bag rorpinden på den historiske 5.000-mil flyvning.


Det er lidt sjovt, hvordan Boeing bakker op om brugen af ​​plante-baserede brændstoffer.


Selskabet kæmper stadigvæk for at få sin nye serie af effektive 787 Dreamliner fly på markedet. Det er meningen at disse fly, skal brænde 20 procent mindre brændstof end andre passagerfly af deres størrelse, og de er lettere med mere lastrum.


Som Katie Johnston Chase fra Boston Globe for nylig rapporterede: "Den 787 er i færd med at blive certificeret af Federal Aviation Administration og forventes at blive leveret til sit første flyselskab, All Nippon Airways Co, i august eller september. I alt 56 flyselskaber, herunder United Airlines og Delta Air Lines, har afgivet ordrer på de 787 ".

Denne artikel er originalt på engelsk og kan læses på Techcrunch.com.

tirsdag den 14. juni 2011

Direkte Fly Aalborg-Malaga - Maybe Not

Nu hvor vi har kigget på flybilletter til Malaga fra både Billund og København, kan vi jo lige så godt tage Aalborg med i svinget. Som det var tilfældet med de to ovennævnte afrejse lufthavne, så kigger vi her efter direkte flybilletter til Malaga med udrejse d. 21. august og hjemrejse d. 28 august.

Grunden til at vi kun er interesseret i direkte flybilletter Aalborg-Malaga, er ganske enkelt et spørgsmål om magelighed. Når vi kun har 1 uge og ikke skal længere væk, så skal rejsetiden bare minimeres.

Nu hvor vi har researchet på vores rejsedatoer, må vi så krybe til korset - det er åbenbart ikke nogle direkte flybilletter Aalborg-Malaga på de valgte rejsedatoer.

Det efterlader os med flybilletter der indebærer 1 mellemlanding i København, hvilket både Cimber Sterling og Norwegian tilbyder. De flybilletter indebærer dog så lange rejsetider, især på udrejsen, at vi bare simpelthen må anbefale jer at køre til Billund og tage det direkte fly til Malaga derfra. Læs evt. vores indlæg om flybilletter Billund-Malaga.

mandag den 13. juni 2011

Flybilletter København-Malaga

Tidligere på ugen kiggede vi på billige flybilletter Billund-Malaga. I dag er afrejselufthavnen flyttet til København, men rejsemålet, Malaga er det samme. Vi har valgt de samme rejsedatoer for på den måde at kunne sammenligne priserne på flybilletter til Malaga fra Danmarks to største lufthavne.

Flybilletterne København-Malaga er med udrejse d. 21. august og hjemrejse d. 28. august. Da rejsetiden betyder meget for os på så kort en tur, har vi udelukkende undersøgt priser på direkte flybilletter København-Malaga.

Flypriser Direkte København-Malaga
Cimber.dk
Pris: 1.808 kr.
Rejsetid: 3:45 t. ud og 3:30 t. hjem
Afgang København: Kl. 6:50
Afgang Malaga: Kl: 11:25
Flyselskab: Cimber Sterling

Norwegian.dk
Pris: 1.818 kr.
Rejsetid: 3:45 t. ud og 3:40 t. hjem
Afgang København: Kl. 6:00  
Afgang Malaga: Kl. 10:30
Flyselskab: Norwegian

Cimber Sterling og Norwegian tilbyder begge direkte flybilletter København-Malaga. Rejsetidspunkterne, rejsetiden og ikke mindst priserne er stort set identiske. Der er en forskel på 10 kr. på de 2 selskaber og der er mindre end 1 times forskel i rejsetidspunkterne både på ud- og hjemrejsen.

Vi vil ikke anbefale det ene selskab frem for det andet, da vi komfort og service er meget identisk hos de to flyselskaber. Valget skal derfor udelukkende træffes af den rejsende ud fra dennes præference for det ene af de to selskaber.

Overordnet set synes vi at priserne på flybilletterne er meget rimelige. Det er lidt sjovt at priserne på flybilletterne til Malaga fra København er dyrere end flybilletterne fra Billund. Typisk ser vi at København er den billigste afrejselufthavn, men noget tyder på at RyanAir har været med til at presse priserne på flybilletter til Malaga fra Billund helt i bund.

fredag den 10. juni 2011

Flybilletter Billund-Malaga

Her kan se se hvor du finder billige flybilletter Billund-Malaga og retur. De priseksempler vi viser nedenstående tager udgangspunkt i flybilletter med udrejse d. 21. august og hjemrejse d. 28. august.

Vi har udelukkende valgt at kigge efter direkte flybilletter til Malaga, da en kort rejsetid er det vigtigste for os.

Forud for undersøgelsen har vi noteret os at Cimber Sterling, Norwegian og muligvis RyanAir flyver direkte på ruten.

Direkte Flybillet Billund-Malaga
Cimber.dk
Pris: 1.257 kr.
Rejsetid: 3:25 timer
Afrejse Billund: Kl. 6:20
Afrejse Malaga: Kl. 10:40
Mellemlanding: Direkte
Flyselskab: Cimber Sterling

På de valgte datoer er Cimber det eneste flyselskab der flyver direkte Billund-Malaga. Da flybilletten kun koster 1.257 kr., er det ikke noget der kan få os til at ændre vores rejsedatoer for at finde billigere flybilletter.

Når det er sagt, er det interessant at vide hvad flybilletterne med de andre flyselskaber koster, og det har vi naturligvis undersøgt.

Norwegian.dk
Flyver til Malaga fra Billund tirsdag og fredag, mens der flyves til Billund fra Malaga om onsdagen. Vælger I at flyve til Malaga d. 23. august og hjem d. 31. august kan flybilletten til Malaga med Norwegian købes for 1.795 kr.

RyanAir.dk
Flyver til Malaga den 20. august og hjem igen d. 27. august. Den absolut laveste pris for flybilletten er 876 kr., men det er altså uden bagage eller noget andet.

  • Ønsker man at checke 1 stk. bagage ind der maks. vejer 15 kg. koster det 320 kr. ekstra.
  • Ønsker man at checke 1 stk. bagage in der maks. vejre 20 kg. koster det 480 kr. ekstra.
  • Ønskes priority boarding slipper man med 80 kr. ekstra.
  • Ønskes rejseforsikring kan den købes for 115,56 kr. ekstra.
  • Derudover kan tilkøbes en SMS med bookingoplysninger for 8 kr.
  • Som bonus kan købes en kabinetaske der er godkendt af Ryanair for KUN 590 kr.
I det hele taget tilbyder RyanAir en masse "ekstra services" som hurtigt får prisen op på 1.500 kr., hvilket langt fra er dyrt, man skal bare lige være klar over det.

Samlet set synes vi at priserne på flybilletter Billund-Malaga er yderst rimelige. Vi ville i hvert fald ikke have nogle bekymringer ved at give ml. 876 kr. og 1.795 kr. for en flybillet til det sydlige Spanien.