onsdag den 28. oktober 2009

Flybillet til Dubai - 1.954 kr. med Norwegian

Vi har desværre rigtig travlt i øjeblikket, men faldt lige over en flybillet til Dubai der absolut fortjener plads på bloggen. Hos Norwegian kan man nu købe en flybillet (retur) til Dubai for 1.954 kr. - det er uhørt billigt.

Priseksemplet dækker over en flybillet til Dubai fra København med udrejse den 21. november og hjemrejse den 29. november. Hvem sagde juleshopping i Dubai? Havde vi haft tid til at tage en uge ud af kalenderen, havde vi helt sikkert booket en flybillet til Dubai. Til den pris ville der være råd til ekstra shopping og et godt hotel:)

Flybilletten til Dubai kan bookes direkte på Norwegians hjemmeside.

Herfra ønsker vi jer en fantastisk god tur og billig flyrejse til Dubai!

mandag den 19. oktober 2009

RYANAIR ER STØRSTE GEBYRGRIB

Artikel fra Markedsforing.dk

Alle Ryanairs passagerer betaler et kørestolsgebyr på 45 kroner. Ofte overstiger gebyrerne den samlede billetpris.

Vi er alle handicappede for Ryanair. For uanset om man er kørestolsbruger eller ej, så betaler alle flyselskabets passagerer et kørestolsgebyr på 45 kroner. Det skriver dr.dk.

– Den værste gebyrgrib i flybranchen er uden tvivl Ryanair, der som en slags ukronet konge skinner klarere på gebyrhimlen end nogen andre, siger Kenneth Karskov, der er medstifter af prissammenligningssitet viviro.com

Det irske lavprisselskab har en lang række andre gebyr som eksempelvis et gebyr for at checke ind, for at bestille billetten og for at medbringe bagagen.

Det betyder, at gebyrerne ofte overstiger billetprisen.

– Problemet er, at flyselskabernes med Ryanair i spidsen holder billetprisen kunstigt nede ved at oplyse en salgspris uden gebyrer. Når billetten så købes, bliver den mange gange dyrere på grund af mere eller mindre skjulte gebyrer, siger Kenneth Karskov.

Han fremhæver, at en tur/returrejse den 7. februar fra Billund til London eksempelvis koster to kroner med Ryanair. Men at tage en kuffert med koster ekstra 240 kroner, og den samlede pris ender faktisk på 701 kroner.

Derved er den endelig pris 35.000 procent højere end den annoncerede pris.

Ryanairs pressechef, Stephen Mcnamara, mener ikke, at gebyrerne er unfair.

– Forbrugernes interessegrupper fornærmer passagerernes intelligens ved at sige, at de ikke er i stand til at åbne to forskellige internetbrowsere og sammenligne flyselskabernes priser. Det er absurd, siger Stephen Mcnamara.

Ryanair er i dag Europas største luftfartselskab.

torsdag den 8. oktober 2009

Flypersonale tævede løs på hinanden

Hermed et indlæg af den mere kuriøse slags, så behøver vi vist ikke komme med yderligere kommenterer til Air India og deres personale.

Artiklen er fundet på EB.dk.

106 passagerer så målløse til, da to piloter forlod cockpittet i 10 kilometers højde, og kastede sig ud i et masseslagsmål med kabinepersonalet

En ruteflyvning fra De forenede arabiske emirater til Delhi i Indien forløb mildest talt ikke efter planen.

Foran de 106 måbende passagerer på et Air India-fly begyndte piloterne et vildt slagsmål med stewards og stewardesser. Slagsmålet foregik i 10 kilometers højde, og var akkompagneret af bandeord og råben og skrigen, skriver Mail Online.

Imens det stod på, var der ingen, som styrede flyet, skriver avisen.

Forgreb sig på stewardesse
Efter slagsmålet proklamerede den ene pilot surt, at han ville lande flyet i Pakistan, men det fortsatte dog til sin destination.

Air India har nu suspenderet de to piloter samt to stewards, hedder det i en pressemeddelelse.

Slagsmålet bunder angiveligt i, at den ene pilot skulle have forgrebet sig på en af stewardesserne, mens hun opholdt sig i cockpittet. Da hun afslog hans fysiske tilnærmelse, skal han have mistet besindelsen. Piloten tilbageviser dog anklagen som det rene opspind.

tirsdag den 6. oktober 2009

Luftens værste gebyrgribbe

Fra EB.dk

Nogle flyselskaber er mere opfindsomme end andre, når det gælder gebyrer. Se de mest ublu gebyrer her

Gebyrer for at tjekke ind, gebyrer for at medbringe kuffert på rejsen og gebyrer for at glemme gebyret: Opfindsomheden er stor når luftens værste gebyrgribbe skal kradse de penge ind, som de sætter til på tilbud om billige billetter.

Men ikke alle selskaberne er lige slemme. Hos billetsøgesitet Viviro.dk er man ikke i tvivl når der skal peges på, hvem der er de værste gebyrgribbe i luften:

- RyanAir er klart nummer et: Deres opfindsomhed er enestående, når det kommer til gebyrer, siger Kenneth Karskov fra Viviro.

Da Ekstra Bladet har klikket sig igennem RyanAirs billet-maskine, stiger prisen for en flyvetur med 400 kroner i forhold til den billetpris, der først blev oplyst, på grund af gebyrer for alt fra kuffert til indtjekning og ombordstigning.

Andre tager ved lære
Hos Viviro oplever man, at gebyr-tendensen griber om sig, og andre selskaber har dog været hurtige til at tage ved lære af RyanAirs gebyrgeskæftighed.

- EasyJet følger efter, dog uden at malke gebyrkoen på helt samme måde. Men de har også gebyrer for bagage og for at komme første om bord. En anden stor spiller herhjemme, som er gode til det med gebyrer, det er Norwegian. De opkræver også gebyr for eksempelvis bagage og andre ting, som er gratis hos andre selskaber, siger Kenneth Karskov.

Stadig gebyrfri
Han mener ikke, det vil være muligt at komme gebyrmalkningen til livs, så længe forbrugerne fokuserer benhårdt på prisen, og glemmer kvaliteten, når de skal købe flybillet.

Der findes dog også lavprisselskaber, som ikke er hoppet med på gebyrvognen:

- Hvis jeg skal vælge de bedste selskaber, vil jeg fremhæve Air Berlin, som flyver fra København til Spanien og flere destinationer i Tyskland. De opkræver ikke gebyrer for bagage og tjek ind, og tilbyder sågar gratis mad og drikke om bord. Men de markedsfører sig stadig som et lavprisselskab og har lave priser. Cimber-Sterling kan man også godt fremhæve, der er det også gratis at have en kuffert med, siger Kenneth Karskov, der også nævner lavprisselskabet TransAvia og SAS som en del af det gode selskab i gebyrverdenen.

Viviro har fundet fem eksempler på sindssyge gebyrer, som du skal være opmærksom på, når du køber flybillet:

Gebyr for at medbringe bagage
Tidligere var tyve kilo bagage en selvfølge, når man rejste med fly. Det lavede Ryanair om på, og flere andre selskaber fulgt med, så i dag betaler du for bagage hos Ryanair, easyJet, Norwegian, airBaltic m.fl.

Hos Ryanair koster det første stykke bagage 15 pund (120 kr.), mens det næste underligt nok koster det dobbelte, nemlig 30 pund (240). Norwegian opkræver 40-120 kroner pr. styk bagage pr. vej (afhængig af længde på flyveturen). easyJet opkræver 85 kroner pr. vej.

Til sammenligning kræver hverken airBerlin, SAS eller CimberSterling gebyrer for bagage.

Lavere vægtgrænse for bagage
Ryanair har været ekstra snedige og nedsætte bagagegrænsen til 15 kilo – hvor alle andre tillader 20 kg. Ryanair giver altså fem kilo mindre end alle andre flyselskaber - hvorefter de opkræver 15 pund pr. kilo i overvægt.

15 pund (120 kr) pr. vej - eller 35 pund (285 kroner) i lufthavnen 20 pund pr. kilo pr. vej.

2x15 for en kuffert ud og hjem = 30 pund bagagegebyr

2x5x20 for overvægt = 200 pund for overvægt

Det som er gratis hos f.eks. SAS koster altså 230 pund hos Ryanair, ca. 1860 danske kroner!

Gebyr for genudstedelse af boardingkort
Du har tjekket ind på nettet hjemmefra, men glemt at printe at medbringe dit print. Det koster lige 40 pund at få Ryanair til at gøre det for dig i lufthavnen.

Det er gratis at få genudstedt boardingkort med andre flyselskaber.

Gebyr for at checke ind
Ryanair opkræver fem pund pr. vej pr. person for at checke ind på nettet. Alternativt kan du checke ind i lufthavnen til 40 pund. Hvis du vælger online check-in til fem pund, så SKAL du checke ind senest fire timer før afgang. Hvis du misser dette, så er du henvist til at checke ind i lufthavnen, hvilket så koster fyrre pund ekstra...

Det er gratis at checke ind på nettet og ved skrankerne i lufthavnen hos alle andre flyselskaber.

Gebyr for at overse et gebyr
Skal du flyve med RyanAir og har du fundet ud af, at du ikke kunne have alle pakkenellikerne i håndbagagen? Det bliver dyrt! Det koster nemlig ekstra at tage en kuffert med, hvis du ikke meddelte at du ville have bagage med, dengang du bestilte billetten. Den første kuffert koster ikke længere 15 pund, men derimod dobbelt op: 30 pund. Kuffert nummer to koster ikke længere 35 pund, men derimod 70 pund!

fredag den 2. oktober 2009

Til Bangkok og New York for halv pris

Fra TV2 Finans

Det nystartede flyselskab Feel Air vil tilbyde direkte ruter fra Oslo til Asien og USA til halv pris, skriver Dagens Næringsliv. Norwegians topchef Bjørn Kjos kalder satsningen for dødfødt.

- Vi skal flyve langt. Vi skal flyve billigt, konstaterer adm. direktør Kai Holmberg fra Feel Air over for den norske finansavis. Holmberg og hans kompagnon Otto Lagerhus skal i løbet af efteråret opbygge en organisation på ca. 160 medarbejdere, som skal fragte fritidsrejsende på interkontinentale direkte ruter til blandt andet Bangkok og New York.

Ifølge Holmberg flyver omkring tre millioner norske og svenske passagerer årligt til de første to destinationer, New York og Bangkok, og Feel Air går efter at snuppe ca. 11 pct. af disse passagerer.

- Vi regner med at have ca. 350.000 passagerer i 2011, siger Holmberg. Vi vil tilbyde priser, som er på halvdelen af, hvad det koster i dag, siger Holmberg.

Norwegians topchef Bjørn Kjos levner ikke det nye selskabs koncept mange chancer.

- Totalt dødfødt. Dette er helt umuligt uden at have et kortdistancenet som kan 'feede' disse ruter, siger Kjos til Dagens Næringsliv.